Likkistor och Ammo!

Sista helgen som vi står på mässa, det är himla skönt att tänka på faktiskt. Visst är det kul att träffa folk och så men det tar mycket på krafterna. Vi är nu i Ringsted, det ligger ganska nära Köpenhamn. Arn har börjat bli så himla aktiv, han kryper i typ 180 så det är svårt att hänga med. Han har också svårt att sitta still, bådar gott inför vår resa på måndag.. Då ska vi ta lastbilen söderut och det blir många mils körning men också många intressanta stopp på vägen så det ska nog gå.

Igår kväll när vi kom till stället vi står på kom även en annan lastbil. En lastbil från Sverige som skulle hämta ammunition från lagret här och köra till Torsbo Handels. Han vågade inte övernatta i Malmö med all ammunition ( som lastbils chaufför får man ju bara köra ett visst antal timmar ) så han valde att sova här. I och med att Hauke gjort en hel hög med för mycket risotto som vi hade till vår grillade lax ( efter Haukes dröm köp på Bauhaus- en Weber gas grill ) så fick han en tallrik mat. En beskeden man från Falköping som lustigt nog brukade köra med likkistor till Danmark och ammunition tillbaka. What a job.

Nu har jag och Hawie precis stoppat i oss min absoluta favorit- koldskål ( typ som filmjölk med citronsmak ) med kammarjunkar som är någon slags mariekex grejs. Gott i alla fall och en dansk sommarrätt. Arn blev monstertrött efter att ha räserkrupit runt i hela jaktbutiken och pillat vid allt ( som tur är har han slutat kräkas så mycket.. ) medan vi minglade med de sista. 

unnamed-7

 

unnamed-8

unnamed-10

 

Comments are closed.